Flori, cadouri, zile speciale și multă, multă disperare

Am tot vrut să scriu articolul ăsta în zilele ce-au trecut, dar m-am luat mereu cu altceva.

Iată, deci:
În fiecare afurisit de an, în perioada februarie-martie, văd cum dumnealor domnii încep să dea din colț în colț, să se agite că vine „triunghiul morții” și vor intra în faliment din cauza cadourilor pe care trebuie să le cumpere doamnelor din viața lor. Vai, trebuie cadou de Sf. Valentin. Vai, trebuie mărțișor de 1 martie. Vai, trebuie cadou de 8 martie. Iar cei mai sadomasochiști vor spune și: Vai, trebuie cadou ȘI de Sf. Dragobete, că noi iubim ȘI românește (pentru că Dragobetele cel slav e foarte românesc, nu-i așa? Dar trecând peste).
Bineînțeles, vorbim de cadouri scumpe; respectivele doamne (a se citi: „scorpiile din dotare”) nu stau de vorbă altfel, iar ei, dacă nu se prezintă cu cadoul cel scump în dinți în ziua stabilită, vor dormi pe preș sau pe conductă, după cum le-o fi norocul.
Mereu cu vai, cu lamentări, cu miorțăieli disperate, cu păr smuls din cap, în dulcele stil mioritic. Niciodată un „am plecat la vânătoare de cadouri/mărțișoare, sper să găsesc ceva drăguț”, spus așa, cu entuziasm. Ca și cum nu ar face-o pentru mame, iubite și prietene, ci pentru dușmani ce vor să-i piarză. Iar în 9 martie, toți sunt distruși, faliți, epuizați ca niște iepuri jumuliți, prezentând cardurile golite ca pe niște trofee.

Bă băeți, treaba în fond e foarte simplă: nu trebuie să luați cadouri scumpe. Nu trebuie să luați cadouri de nici un fel, de fapt; și, în nici un caz, nu trebuie să luați cadouri dacă considerați că scorpia doamna voastră nu le merită. Oricum, cele mai multe mărțișoare și le oferă fetele una alteia.
Ce trebuie, în schimb, este să începeți să vă puneți voi niște întrebări legate de natura relației în care vă aflați. Pentru că a fi lângă cineva care are pretenția să-i dați chestii în cutare zi(le), și neapărat chestii scumpe, și care cineva vă întâmpină cu crize și isterii și scandal dacă nu o faceți, dar se va manifesta la fel și dacă nu îi dați ce vrea, nu e tocmai ceea ce se cheamă o relație sănătoasă, nu-i așa?...

... Sau vă plângeți pentru că vi se pare cool?... Ok dragilor, atunci fiți cool până la capăt și nu vă mai arătați jigniți când femeile vin cu atitudinea aia feministă care vă displace atât de mult. Aia cu care vă spunem că, știți, nici noi nu muncim pe nasturi, și cele mai satisfăcătoare cadouri sunt cele pe care ni le cumpărăm noi, din bănuții noștri; oricum noi singure știm exact ce vrem și de ce avem nevoie.
PS: printre altele, NU avem nevoie de plângăcioși care ne consideră o povară ;)










Comentarii

Postări populare de pe acest blog

CINE e această doamnă?

Prințese adevărate. Capitolul 8: Mitul „prințesei Qajar”

Proze la cuptor